Låt oss läsa om döden

Det kan kännas både känslosamt och skrämmande att prata om döden och det är få saker som är lika svåra att sätta ord på som sorg. I den mörkaste stunden kan det dock ändå kännas skönt att läsa om döden och ta in olika reflektioner om det som händer oss eller våra närstående när vi lämnar jordelivet.

Böcker som reflekterar kring ämnet kan vara till stor hjälp för den som har förlorat en närstående, är mycket sjuk eller som på annat sätt behöver förbereda sig inför både sorg och ängslan. Det kan även vara bra att kontakta lova begravning i Luleå för professionell vägledning, för hjälp med sorgearbete eller för planering av en begravningsceremoni. Lova begravning i Luleå har många års erfarenhet av branschen, medkänsla och förståelse, samt kunskapen och kompetensen som krävs för att göra processen så enkel och smärtfri för dig som möjligt.

4 vackra böcker om döden

Det finns mängder med olika böcker som rör ämnet “döden”. Vi har sållat och letat och skrapat fram de fyra vackraste, modigaste och mest stärkande berättelserna.

  • En liten bok om konsten att dö av Ulf Nilsson
  • Anteckningar om sorg av Chimamanda Ngozi Adichie
  • Låt oss hoppas på det bästa av Carolina Setterwall
  • Det här är hjärtat av Bodil Malmsten

Varför ska man läsa om döden?

Det finns flera orsaker till varför det kan vara skönt och bra att våga läsa om döden. Det gör det möjligt för oss att bearbeta den sorg som vi själva går igenom efter att en anhörig har gått bort, samtidigt som vi kan finna tröst, stöd och vägledning i människor som har gått igenom samma sak. Idag finns det även många böcker för barn som beskriver döden, vad som händer och vad det innebär. Ett mycket bra och vackert alternativ är “Adjö, Mr Muffin” av Ulf Nilsson.